Informatie

Wedstrijd informatie

Locatie
Westendorpweg 2 Aalten.


Parkeren
Onze vrijwilligers wijzen u een parkeerplaats aan.


Overnachten

Wil je een dagje eerder komen of een dag langer blijven (of beide) dan kan dit op de camping. Kijk bij campings in de buurt voor de mogelijkheden. 


Voorbereiding

Als je nog nooit een Dogsurvival gedaan hebt, dan is het handig vooraf een aantal dingen te oefenen. Laat je hond alvast wennen aan het uitlaten met een tuig als je dat met de Dogsurvival wil gebruiken. Zoek onverharde routes op om met je hond te gaan joggen. Ook zwemmen met je hond is een goede voorbereiding.


Verkennen

Je mag de route voorafgaand aan de wedstrijd verkennen. Op het moment dat je aan het verkennen bent mag je de hindernissen niet nemen.


Wedstrijd
Eerst langs het secretariaat om je aan te melden, je nummer en je startkaart in ontvangst te nemen. Hier moet je ook je hondenpaspoort laten controleren bij onze dierenarts. Zonder paspoort met correcte entingen geen dogsurvival. Meld je minimaal 45 minuten voor je daadwerkelijke starttijd aan.


Start, route en finish
Je starttijd staat op het tijdenschema. Deze tijd kan niet worden veranderd. Zorg ervoor dat je op tijd bij de start staat. Met je hond aangelijnd en je startkaart om je nek. De route wordt aangegeven door middel van bordjes en afzetlint. Zorg ervoor dat je je startkaart na elke hindernis goed laat knippen! Voor het finishen dienen hond en deelnemer beiden de eindstreep te passeren. Voor de wedstrijdadministratie worden de startkaarten bij de finish ingenomen. De hond blijft ten alle tijden aangelijnd.


Klassen
Er zijn vier verschillende klassen:

 • Atletenklasse: Van de atleten wordt verwacht dat zij de run rennend afleggen en de hindernissenvlot nemen. Presteren staat hierbij voorop. De atleten zullen in de ochtend starten.
 • Open klasse: Deze klasse is voor de snellere recreanten. Op elkaar wachten is hier niet toegestaan voor een beter doorstroming van het parcours. De open klasse start na de atleten.
 • Recreanten klasse: De recreanten mogen het parcours wandelend afleggen en rustig aan doen bij de hindernissen. Deze klasse is ook geschikt voor groepen. Deze deelnemers zullen moeten accepteren dat je soms even moet wachten bij een hindernis maar gezelligheid en plezier staan hier voorop.


Houd rekening met elkaar
We gaan er met zijn allen een hele leuke dag van maken. Niet iedereen zal echter met dezelfde doelstelling deelnemen. De één wil een strakke tijd neer gaan zetten met zijn/haar hond en weer een ander wil het juist rustig aan doen. Laat snellere deelnemers voor gaan. Deze zijn te herkennen aan een hoger startnummer dan jezelf hebt. Houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte, het terrein is groot genoeg. Zo kan iedereen een leuke dag beleven.

Ook vragen wij jullie aandacht voor het volgende: Wij maken gebruik van de men en ruiterpaden. Wij stellen de ruiters en wandelaars op de hoogte van ons evenement. Maar ook hiervoor geldt: houd rekening met elkaar. tevens dienen de huidige CO-VID regels m.b.t. afstand in acht te worden gehouden.


Checklist

 • Hondenpaspoort (met juiste entingen of titerbepaling, bij voorkeur ook ziekte van Weil (L4 of multi) niet verplicht wel Advies
 • Tuigje, halsband, riem, heupgordel enzovoorts
 • Speeltje/beloning voor je hond (let op: niet morsen)
 • Gemakkelijk zittende kleding die nat en vies mag worden
 • Gemakkelijk zittende (oude) loopschoenen die nat en vies mogen worden
 • Oude handdoek voor jezelf en je hond
 • Schone kleren
 • Supporters
 • Een goed humeur